Képkeretek

A képeimet általában keretezve szállítom. Kiváló minőségű fa képkeretekkel dolgozom, melyek akasztóval vannak ellátva. A képek elé kérhető üveglap is, ezt azonban a vászonhoz egyáltalőán nem javaslom, de a fotópapírnak és a művészpapírnak is olyan szép felülete van, hogy azok elé sem szükséges.
Vászonképek esetében a művészvásznat legtöbbször vakrámára szoktam feszíteni. Ebben az esetben a keret nem látható, rejtve van, a fa vakrámára a vászon ráfut.
Az alábbiakban a főbb keretcsoportokat sorolom fel.

Fotókeret

Letisztult formavilágú, 2 cm széles keretek. A mindig jelölt akciós színeken kívül más színben is kérhetők. Az akciós keretekről ide kattintva olvashat bővebben.

Mozaikkép fotókeretMozaikkép képkeret natúr

 

Stílus keretcsalád

Stílusos keretek modern, a mozaikképhez alkalmazkodó profillal, a legkülönbözőbb színválasztékban.

MKS26-os, 26 mm-es antikolt keretek: fehér, barna, fekete (kérésre a választott keretből színmintát küldök emailben)

Mozaikkép stílus keret

MKS28, 28 mm-es keretek: bordó, dió, erdei fenyő, ezüst, fehér kőris, fekete, kék nyír, narancs, öregcseresznye, világos bükk, wenge, zöld nyír (kérésre a választott keretből színmintát küldök emailben)

Mozaikkép stílus keret

MKS35, 35 mm-es keretek: bordó, dió, erdei fenyő, ezüst, fehér kőris, fekete, öregcseresznye, wenge (kérésre a választott keretből színmintát küldök emailben)

Mozaikkép stílus keret

 

Exkluzív keretcsalád

Igényes keretválaszték mind formában, mind színben, minőségi alapanyagokból.

MKE35, 35 mm-es keret, klasszikus forma és textúra barna színben, illetve barna színben arany kontúrral.

Mozaikkép exkluzív keretMozaikkép exkluzív keret

MKE38, 38 mm-es keretek, elegánsan ívelt formavilággal: fekete, dió, barna, tölgy, antik fehér, antik ezüst, burgundi.

Mozaikkép exkluzív keretMozaikkép exkluzív keret

 

MKE40, 40 mm-es keret, modern, lekerekített élű szögletes profilú fa képkeret. Színek: barna, bordó, fehér, fekete, kék, natúr, sötétbarna (kérésre a választott keretből színmintát küldök emailben).

Mozaikkép exkluzív keret

MKE44, 44 mm-es keret, klasszikus forma, arany szegéllyel.

Mozaikkép exkluzív keret

 

Vakráma

A művészvászon nyomatok esetében kedvelt megoldás a vászon vakrámára - egy kemányfából készült keretre - való feszítése. Ekkor a kép tartalma továbbfut a keret oldalára, majd a keret hátuljára, ahol tűzéssel van odaerősítve. A mozaikkép grafikája lehet úgy szerkesztve, hogy a keret szélén is mozaik elemek jelenjenek meg, de lehet úgy is, hogy egy homogén szín. A keret hátul akasztóval és filc védő tappancsokkal van ellátva. 50x70-es méretig a keret mélysége 2 cm, a fölött 4, de ezektől természetesen kérésre el lehet térni.

Mozaikkép vakrámaMozaikkép vakráma

 

Galéria keret

Ez a keretezési mód hasonló a vakrámázáshoz, csak ezt a művészpapírnál alkalmazom. A végtermék itt is dobozszerű, letisztult, modern, nincs hagyományos kerete. A mozaikkép a keret széléig tart, a keret oldala pedig egy homogén, az alkotáshoz illő színnel van körbeszegve. 50x70-es méretig a keret mélysége 2 cm, a fölött 4, de ezektől természetesen kérésre el lehet térni. A keretléc itt is keményfából készült, a nyomat a kerethez való rögzítés előtt HPVC lemezre van kasírozva. A keret hátul akasztóval és filc védő tappancsokkal van ellátva.

Mozaikkép galériakeretMozaikkép galériakeret

 

* A vakrámás, galériakeretes képekhez az alapanyagok ellátása folyamatos. A hagyományos keretléceket külső beszállítóktól szerzem be, ezért időszakosan előfordulhat, hogy valamelyikből hiány vlép föl. Ha ez az eset előfordulna, azt rendeléskor jelezni fogom, kérem szíves megértését!